Kite – tisztán, szerelemből, természetesen

Alvaro Onieva neve talán nem annyira ismert, pedig nagy kite-os, igazi freestyle mester. Már megjárta a PKRA dobogóit, s bár részt vesz a világversenyeken, már nem a pénzért csinálja. Videójából is ez ragyog: a sport szeretete…
Alvaro Onieva gyerekkora óta hódol a különböző vízisportoknak, édesapjának köszönhetően, aki szintén nagy rajongója ezeknek.
1999-ben érkezett meg a “kite-hullám” Spanyolországba, s ők azonnal deszkára is álltak. Hamar rájöttek, hogy ez olyan sport, amit szinte minden időben, minden körülmények közt űzhetnek.

“Egy hét után már mentek a dupla fordulatok – jól emlékszem, mivel szokásom lejegyezni a napi fejlődésemet.”

Ráadásul, mivel a kezdetek óta benne volt, Onieva végigkísérhette a kite evolúcióját.
Mind technikában, a deszkák, kötések fejlődésében, mind a trükkökben és stílusokban. Ez, illetve hogy gyermekkora óta gördeszkázik, valamint szabadidejében a hullámlovaglásnak is hódol, igencsak meglátszik egyedi technikáján, precíz stílusán.

(kép: Sito Liétor, FB, Tarifa Mastrers of Kiteboard, 2013)

“Azt hiszem, rengeteg lehetőség adatott nekem, hogy kipróbáljam, gyakoroljam a kite-ot minden stílusban, s tisztelem is mindet, részei a kite evolúcójának.”

A versenyzésben is komoly múltra tekinthet vissza az egyébként fiatal (1987-ben született) sportoló. 2002 óta vesz részt a PKRA világversenyeken, rendszerint a top 10 környékén végez. Versenyzésben a csúcsot  a 2007-es és a 2008-as év jelentette számára, amikoris harmadik helyen zárta a PKRA turnékat.

Azonban addigra kissé beleunt a versenyzés világába, kiszállt, szünetet tartott. Na persze nem a sportban. Továbbra is gyakorolt, edzett keményen, csak épp a megmérettetésekben nem vett részt. 2011-ben tért vissza, és azóta is versenyben van.

A két év szünet új látásmódot hozott számára. Korábban, mivel kezdetektől ott volt, ő is részt vett a kite technikai fejlesztésében, azonban végül megvált a deszkáját díszítő Balance márkajelzéstől, s mára szponzor nélküli sportoló, aki magáért, a sport szeretetéért űzi a hullámokat.

Erre pedig kiválóan megfelel otthona, Malaga, közelebbről Tarifa… Sőt személyes életében is jobban kedveli a nagyvárosok nyújtotta szórakozási lehetőségek széles skáláját.

A lehetőségeket és a kreativitást egyébként is fontosnak tartja, ezt látta meg a kite-ban is:

“A kiteboard rendkívül sokoldalú sport, így lehetetlen bezárni magunkat  kategóriacsoportba a többezer stílus közül, magunkra csapva ezzel a kreativitás ajtaját” – fejtegeti a fresstyle-os.

A kreativitás, a sport tiszta szeretete fontos számára – s ez látszik új videóján is.
Annyira szépek lettek a felvételek, hogy a készítők külön kiemelték, tiszta, 100 százalékig természetes felvételek ezek, semmi utómunkai színezgetés… Igenis, ilyen ez a világ:

http://vimeo.com/68533670

Comments

comments

Egy hozzászólás