Kirúgták a hegymászókat, mert túl merészek voltak…

Egy sporttáplálkozással foglalkozó cég, a Clif Bar állítólag kirúgott hat szponzorált hegymászót, amiért túlságosan is bevállalósak voltak. Egy ismeretlen forrás információi szerint a cég mindenkitől megvált, aki egyedül, segítség nélkül mászott hegyet, bázisugrásban vett részt, esetleg kötélhídon “akrobatikázott”. 

dean-solo-at-taft-point-5223

A botrányt a Valley Uprising nevű dokumentumfilm váltotta ki, ahol a mászók egyedül, biztosító kötelek nélkül másztak veszélyes helyeken a csodálatos Yosemite Nemzeti Parkban. A veszélyes mutatványt volt, aki megspékelte illegális bázisugrással is – egyes mászók a nemzeti park megszentelt területeire is felmerészkedtek, ahova egyébként tilos felmászni.

A hat extrém sportoló között ott volt Alex Honnold is, akiről az eXtrem.hu hasábjain is olvashattatok korábban. De Dean Potter, Steph Davis, Cedar Wright és Timmy O’Neill is repült.

BusinessCards

A Clif Bar-t számos kritika érte már a közösségi médiában, de a cég még nem reagált ezekre. Honlapjukról törölték a sportolókat, de a szervezet egyik szóvivője elmondta, hogy a vállalat szeretne visszatérni a gyökereihez, ezért váltak meg pár emberől:

“Eseti elbírálás alapján minden évben átértékeljük szponzorált mászóinkat, ráadásul ezentúl szeretnénk ismét a sport hagyományos oldalára koncentrálni (sport mászás, bouldering, hegymászás, stb.). Ez meglátszik a szponzorált atlétáink névsorán is.”

Sovány vígasz.

 

Comments

comments

Egy hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.