RETRÓREKORD: karcolás nélkül élte túl a 80 méteres zuhanást

Jamie Pierre elképesztő csúcsot állított fel 2006 januárjában, mikor síléccel a lábán egy közel nyolcvan méter magas szikláról ugrott le az amerikai Wyomingban. Hihetetlen, de egyetlen karcolás nélkül úszta meg a hajmeresztő mutatványt, egyedül a szája repedt fel, mikor kiásták a hóból. Ma már sem a rekordja, sem ő nem él.

JAMIE PIERRE 2006-OS VILÁGREKORDJA…

Jamie Pierre éveken át sportot űzött abból, hogy magas sziklákról ugrált le síléccel. 1999-ben egy 15 méteres darabbal kezdte a karrierjét, amit gyorsan meg is duplázott. Amerikában évről évre döntögette saját rekordjait, mígnem eljutott a 78 méter magas, Wyomingi Grand Targhee-ig. Ezzel már nemcsak a saját csúcsát szárnyalta túl, hanem a világét is.

És ami a legkülönösebb, hogy a három másodperces zuhanás után saját lábán síelt tovább, egyetlen karcolás nélkül – na jó mégsem, mert miközben kiásták, egy hólapáttal véletlenül szájon vágták. Hamarosan azonban ő is, és csúcsa is a múlté voltak. 2008-ban Fred Syversen 107 méterrel megdöntötte a rekordját az Alpokban, de nem szándékosan, ő egyszerűen csak benézte az útvonalat.

…AMIT FRED SYVERSEN NEM SZÁNDÉKOSAN DÖNTÖTT MEG 2008-BAN:

Jamie Pierre 2011 novemberében lavina áldozata lett Utah-ban, szűzhavazás közben egy 250 méter magas szikláról sodorta le a görgeteg. Kiásták, de már nem tudták megmenteni. Felesége és két gyereke maradt utána.

 

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.