Kajakos paradicsomra vágysz? Megtaláltad!

Bemutatjuk nektek a világ legnagyobb barlangi folyóját, a Xe Bang Fai folyót, a kajakosok paradicsomát, amit nem egy mitikus helyen, hanem Ázsiában van. Bámulatos felvételek következnek, ezért vegyetek egy mély levegőt!

A barlangnak elképesztő méretei vannak: a 80 méteres gigantikus Samsung-hirdetés például simán beleférne, persze így a reklám jóval kevesebb emberhez jutna el. A barlang ugyanis egy védett nemzeti park területén helyezkedik el, a benne található folyó 6 és fél kilométer hosszú.

55a815021900002500b86d80

Fotó: David Bunnell

Már a bejárat is varázslatos: sűrű erdő veszi körül, ezen kell átvergődni a majdnem kétszáz méter széles barlanghoz.

Fotó: John Spies/Barcroft Media/Landov

Fotó: John Spies/Barcroft Media/Landov

Ok, megígérjük, nem fogunk minden egyes mondat után beilleszteni egy képet, de teljesen el vagyunk képedve a látványtól.

A barlang tele van hatalmas cseppkövekkel, föld alatti kertekkel, és vannak lent lábméretű ásványok is. A turistáknak csak kb. tíz éve nyitották meg a barlangot, ami jó hír, mert egy kajakkal bárki felfedezőútra mehet, akinek van rá pénze és igénye.

Egy tíz napos túra alkalmával egy profi fotós (David Bunnell) majdnem egy teljes napot eltöltött fotózással, a hely annyira különleges.

david bunnell

Fotó: David Bunnell

A természet egyik csodáját novembertől áprilisig lehet látogatni, ha esetleg kedvet kaptatok hozzá. Vannak sajnos olyan helyek is, ahova turistákat nem engednek be, de egy ilyen helyen az ember nem lehet telhetetlen.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.