Jubileumi fogathajtó Eb-t rendezhet Magyarország

A magyar szövetség kezében a budapesti fogathajtó Európa-bajnokság jövője. A nemzetközi beleegyezés megvan, a döntés már csak rajtunk múlik.

A rendezés ötletét az első budapesti kontinensviadal 40 éves évfordulója adta.
Az elvi beleegyezést megkaptuk a Nemzetközi Lovasszövetségtől, hogy a 2011-es fogathajtó Európa-bajnokságot Budapesten rendezzék.
"Az asztalomon van a szerződés, de nem szeretnék elhamarkodottan dönteni, előbb megvizsgáljuk a kontinensviadal anyagi vonzatait. Ez ügyben még idén meghozzuk a szükséges döntéseket" – mondta Lázár Vilmos, a Magyar Lovasszövetség hétszeres fogathajtó világbajnok elnöke.
Külön motivációként szolgál a rendezéshez, hogy a nem rég befejeződött Lovas Világkupáról Lázár Vilmos nagyon pozitívan beszélt.
Elmondta, hogy mostanra már minden olajozottan működik, és megtalálták a helyes arányt a show és a versenyek közt. Örömmel tapasztalta, hogy míg az első ilyen rendezvényen a show-műsorok arattak óriási sikert, addig idén már maga a verseny számított a fő látványosságnak a nézők körében.
A Lovas Világkupa sikereinek köszönhetően tehát reménykedhetnek a sportág szerelmesei, hogy az Európa-bajnokság visszatér 40 évvel ezelőtti színhelyéhez.
Annyi biztos, hogy a világkupára 2011-ben is sor kerül majd.

Comments

comments