J. J. Florence Hawaii-on hajtotta a hullámokat – megvan a harmadik arany

Az eddig kétszeres bajnok John John Florence 2011 és 2012 után idén is győzelemmel zárta a Banzai Pipeline habjain (Hawaii) rendezett Volcom Pipe Pro-t.

A Volcom Pipe Pro rangos verenynek számít, eredménye ugyanakkor nem számít bele a világbajnoki rangsorba. De a húszezer dolláros díj és a mesterhármas bezsebelése megfelelő kárpótlást jelenthetett az Amerikában még mindig fiatalkorúnak számító versenyzőnek. J. J. Florence2011-ben robbant be a köztudatba, amikor a világ legfiatalabbjaként nyerte meg a Vans Triple Crown sorozatot.

Az eredmény valószínűleg csak az ifjút lepte meg. Szinte unalmasnak is mondhatnánk, hiszen a verseny első perceitől kezdve világos volt, olyan lendület hajtja a hullámokon, hogy itt már csak az ezüstéremért szállhatnak be a többiek.
A verseny azonban sokkal inkább fergeteges volt – ahogy ez a videón is látszik.

Teljesen ellazultan vette az első két hullámot, tökéletesen siklott a csőben. Majd míg a többiek azonnal nekivágtak a harmadik hullámjuknak, John John csak ült a deszkán, szép nyugodtan kivárt – 15 percig – míg megérkezett az ő, győzelnet hozó hulláma.

Ilyen eredményre eddig csak Jamie OBrien volt képes, de Florence a verseny végén is úgy nyilatkozott, számára továbbra is OBrien a mester.

Máris a következő versenyre készül: Ausztráliában, a mostani versenyen bronzot szerző Josh Kerr hazájában lesz.
“Remélem, ez az év is olyan jó lesz, mint tavaly. A tavalyi volt életem legjobb éve” – mondta Florence.

2013 ASP Volcom Pipe Pro:

Comments

comments