Izgalmak és új arcok az Olimpiai Stadionban

A müncheni forduló szép befejezése volt az idei boulder világbajnokságnak; az Olimpiai Stadion méltó helynek bizonyult. A teljes döntőt itt megnézhetitek.

Igaz, Sachi Amma a versenyt megelőző nap, az utolsó edzés előtt még csodálkozva megjegyezte: már egy japán és egy német boulder terem között is igen nagy a különbség… Igenis jelzi az esemény súlyát, hogy már addig is több mint ezer emberrel futott össze. (Egyébként érdemes nézelődni a képei között is, az embernek kedve támad felkeresni azt a termet…)

Az izgalmas és kihívásokkal teli elődöntők még vegyes eredményeket és néhány új arc berobanását hozták. Néhányan így természetesen hiányoztak a megszokottak közül, így azonban a finis utolsó percei is valódi döntőnek bizonyultak mind a férfiak, mind a nők versenyében.

Anna Stöhr számára éppenséggel ez “csupán” a hab volt a tortán, a sorozatban a hetedik aranyérmével elfoglalta a korábban már kivívott garantált helyét a világbajnoki pódiumon.

A férfiak oldalán azonban új fejezetet nyitott élete első aranyának, és egyben első világkupa-érmének megszerzésével Rei Sugimoto, aki erőteljes teljesítményével megérdemelten szerezte meg a kitüntető címet, valamint megágyazott a jövőbeni elvárásoknak is.

A döntő a maga teljeségében:

Comments

comments