Íme az 5 valaha készült legjobb szörfös videójáték!

A Red Bull összegyűjtötte az öt legjobb valaha készült szörfös videójátékot! A játékosok kőkemény nosztalgiamenetre számíthatnak, de aki még sosem játszott ezekkel a játékokkal, az újra előveheti azokat.

best-surfing-game

Sajnos míg az EA Games-nél szinte minden Világkupához készítenek új focis játékokat, az ASP World Championship Tour-nak nincs hivatalos játéka. Mivel aktuális játékok nem álltak rendelkezésre, ezért a lista összeállítóinak régi játékokból kellett szemezgetnie.

Elég kevés szörfjáték született eddigi történelmünk során, de a készítők azért igyekeztek maradandó játékokat létrehozni. Kezdjük a legjobbal, de a lista végén is jó játékok szerepelnek.

1. Kelly Slater’s Pro Surfer (2002: GameCube, PS2, Xbox)

A Pro Surfer talán a világ legjobb szörfös játéka, amit ugyanaz a csapat alkotott, akik a Tony Hawk Pro Skater szériát is csinálták. Találhattok benne valói szörfösöket is, például benne van a játékban Lisa Andersen, Tom Carroll, és maga Kelly Slater is. Sajnos a játéknak nincs sem ráncfelvarrása, sem pedig folytatása.

2.California Games (1987: Apple II, Commodore 64, NES)

California games

California games

Egy kicsit visszaugrottunk az időben, és elérkeztünk ahhoz a játékhoz, ami úttörő volt: 1987-ben itt jelent meg a szörf először a videójátékokban. Ebben a játékban nem csak a szörf kapott helyet, de más extrém tevékenység, illetve sportág is: a BMX, a roller, a gördeszka és a frizbi.

3. Sunny Garcia Surfing (2002: GameCube, PS2, Xbox)

A játékban szerepel az egyik szörflegenda, a névadó Sunny Garcia. A játék egyik különlegessége, hogy teljesen fiktív helyszíneket mutat be, ami háromszáz kilométert ölel fel. Persze a kerítés itt sincs kolbászból: a játék közben figyelnünk kell cápákra, és a jet ski-zőkre is.

4. Town & Country Surf Designs: Wood & Water Rage (NES: 1988)

A lista negyedik helyére egy 1988-as játék került, ami még NES-re jött ki. A játékot a világhírű szörfdeszka gyártó cég, a Town & Country (T&C) szponzorálta. A játék érdekessége, hogy nem hús-vér emberekkel, hanem rajzfilmszereplőkkel szörfözhetünk.

5. TransWorld Surf (2002: GameCube, PS2, Xbox)

Az ötödik helyezettel bezáródik a kör. Nem a Kelly Slater’s Pro Surfer volt az egyetlen szörfös játék, ami reálisan próbálta bemutatni a dolgokat. A TransWorld Surf is a való életbből ismert szörfösöket vonultat fel, tíz, a világban megtalálható helyszínnel. Egy egyedi rendszer van a játékban, a neve: Karma Meter. Ugyanúgy, mint a karma, ha rosszul viselkedsz, például más szörfösök útjába állsz, akkor a sors megbosszulja: az is lehet, hogy egy cápa ebédje válik belőled.

Forrás: Red Bull

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.