Így tekernek a zord Alaszkában

Alaszkai BMX-es fiatalokról készített dokumentumfilmet Aaron Gates amerikai filmes. A különleges hangulatú, közel félórás rendhagyó alkotás nagyszerűen mutatja be a helyi “action sportolókat”.

 
Alaszka a világ egyik legérdekesebb helye.
Az Oroszországgal közvetlen szomszédságban lévő 49. amerikai állam nem éppen az action sportolók mekkája.

A nyári időjárást tekintve talán még mondhatnánk azt, hogy sportolásra alkalmas, hiszen a hőmérők higanyszála olyankor kicsivel húsz fok fölé emelkedik, a sötétség pedig még éjszaka sem jelent gondot.
De a tél beálltával a kellemes idő a legkeményebb téllé válik, a hőmérséklet csontighatoló mínuszokba fordul, a nappalokat pedig felváltja a több hónapig tartó barátságtalan sötétség. Ide költözött családjával Aaron Gates filmes, az állam legnépesebb városába Anchoragebe (az állam lakosságának fele itt él)

Gates hamar megismerkedett a maroknyi riderből álló BMX-es közeggel, és rögtön elhatározta – filmet forgat róluk. Az alaszkai fiatalok nagyrésze, amint felnő elhagyja az államot, de van néhány lelkes srác, akik megpróbálnak alkalmazkodni az ottani lehetőségekhez.
Gates róluk készített egy 28 perces dokumentumfilmet "The Hinterland" címmel, amit ingyenesen elérhetővé tett az egyik nagy videómegosztón.
 


Comments

comments