Freestyle foci: Anders Solum az idei világbajnok

A hazánkat képviselő Sűrű “FX” Tamás kitűnően szerepelt a dél-afrikai Red Bull Street Style Világbajnokságon, amelyet végül a norvég Anders Solum nyert meg.

Sűrű "FX" Tamás remekül szerepelt az 58 indulót felvonultató, fokvárosi


Sűrű Tamás a legjobbak között is megállta a helyét

freestyle foci világbajnokságon.
Tamásnak sikerült bekerülnie a legjobb 16 közé, bár innen sajnos már nem jutott tovább a legjobb 8 közé. Tamás utolsó győzelmét az új-zélandi freestyler, Greason ellen aratta – csoportjából még az ír versenyző jutott tovább a legjobb 16 közé.

A versenyzők lenyűgözték a zsűrit

A háromnapos rendezvény során a világklasszis sportolóknak nem kisebb nevek előtt kellett bizonyítaniuk tudását, mint Edgar Davids és George Weah, akik nagyon szigorúan zsűriztek.

A sztárokat felvonultató zsűrire végül a norvég Anders Solum tette a legjobb benyomást gravitációt meghazudtoló változatos trükkjeivel. "Egyetlen profi focistát sem ismerek, aki meg tudná csinálni ezeket a trükköket" – jegyezte meg a zsűri elnöke, az Év Afrikai Labdarúgója cím háromszoros tulajdonosa, George Weah.
"Ma láthattunk, hogy a legfontosabb a labda feletti tökéletes uralom. Sokáig tartott, amíg meghoztuk a döntést arról, hogy melyik ország képviselője viheti el a címet".


Anders, a norvég győztes

A holland sztár, Edgar Davids – aki a 2008-as Sao Paoló-i (BRA) döntő zsűritagja is volt – alig talált szavakat:

"Hihetetlen! Egy hajszál választja el a fergeteges sikert a hatalmas bukástól. Más nem is tehetünk, minthogy fejet hajtunk előttük – ezek a srácok fantasztikusak, és szerintem a norvég sportoló teljesen megérdemelten nyert. Le a kalappal!"

A helyiek hőse, a 21 éves Kamal Ranchod egészen a döntőig jutott, de Anders Solum ellen már nem tudottt mit tenni.

Comments

comments