Ezt tudja a katamarán: elképesztő időrekord a Kékszalagon!

A Józsa Márton kormányozta kétárbocos katamarán, a Fifty-Fifty gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, és elképesztő új rekorddal, több mint három órával megdöntve saját csúcsát, 7 óra 13 perc 57 másodperces idővel diadalmaskodott. 

fifty_fifty_2014_rekord_belso

Az abszolút rekorder: a Fifty-Fifty

“A szigligeti öbölben kicsit erős volt a szél, ott kapaszkodnunk kellett és visszafelé eltört a bumunk vége. Ez kicsit aggasztó volt, de tudtuk kezelni a helyzetet. Taktikailag jól versenyeztünk, jó irányokba mentünk, jól dolgozott a csapat” – értékelt Józsa Márton.

Hozzátette, hogy menet közben vitorlacserékre kényszerültek, amivel nagyjából egy órát veszítettek, a szélviszonyok miatt pedig nagyjából másfélszeres távot vitorláztak. A Fifty-Fifty 2012-ben 10:34 órás idővel ért el új csúcsot, megdöntve akkor a Nemere II 1955 óta élő, 10 óra 40 perces rekordját.

Az üldözők közül az osztrák Andreas Hagara vezette Naturaqua siklott célba másodikként, a Nagy R. Attila irányította Team Black Jack pedig harmadikként. Előbbi hátránya 24:08, utóbbié pedig 51:44 perc volt.

A címvédő és 11-szeres győztes Litkey Farkas irányította Evopro Katamadár kénytelen volt feladni a versenyt, mert az orrmerevítőnél elszakadt egy kötél, ennek következtében több alkatrész megsérült és a hibát nem lehetett a vízen kijavítani.

A jó szélben 522 hajó vágott neki 9 órakor a Balatonfüred-Balatonkenese-Siófok-Keszthely-Balatonfüred 155 kilométeres távnak Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő vitorlásversenyén.

Comments

comments

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.