Európa-bajnoki 4. helyen Poór Brigitta – visszavonult egy legenda

Az XTERRA extrém tereptriatlon verseny idei legkeményebb európai mezőnyében Poór Brigitta a negyedik helyet szerezte meg.

IMG_8512

A magyar versenyző kiválóan úszott, az első nők között lépett a partra az 1500 méter teljesítése után. A kerékpáros pályán – amely a megszokotthoz képest kevesebb szintemelkedéssel, de technikás nyomvonalon vezetett – Brigi lépést tudott tartani az élmezőnnyel, de nagyobb hátrányt gyűjtött, mint amit a tíz kilométeres terepfutáson be tudott volna hozni, hiszen mindhárom előtte helyezkedő versenyző kiváló futó.

Végül a skót Lesley Paterson szerezte meg a győzelmet a hazai közönség hatalmas ovációja mellett és a svájci Renata Bucher, illetve az angol Jacqui Slack előtt.

Brigitta ezzel az európai ranglista másik helyével zárta a szezont, ami eddig még magyar versenyzőnek nem sikerült!

poor-xterra-run

A férfi mezőnyben az XTERRA legendája, a 40 éves dél-afrikai Conrad Stoltz is rajthoz állt, aki 4 XTERRA és 3 ITU világbajnoki címmel a sportág egyik legnagyobb ikonja. Ez az angol futam még az ő életében is jelentős szerepet játszott, ugyanis Conrad ezt jelölte meg az utolsó profi versenyének.

Az XTERRA jelenleg legeredményesebb férfi versenyzői között ezúttal is hatalmas sikert aratott, hiszen kiváló úszás után a kerékpáros szakaszon fej-fej mellett haladt a jelenlegi világbajnokkal, Ruben Ruzafával.

Stoltz gyengébb terepfutónak számít, ennek ellenére a táv hetedik kilométeréig tartotta a tempót, sőt vezetett is több alkalommal. Egy technikai/taktikai hiba miatt hátrányba került az utolsó szakaszon (egy sáros részen próbált elfutni, de elcsúszott, és elesett), így az célegyenesben elmaradt a látványos közdelem. Az angol közönség ennek ellenére hatalmas éljenzéssel buzdította a sportág többször is megkoronázott királyát. 

A Brigittával készült interjú a www.terepsport.hu oldalon olvasható.

Nők

1

Lesley Paterson, GBR

02:54:26

2

Renata Bucher, SUI

02:55:35

3

Jacqui Slack, GBR

02:56:14

4

Brigitta Poor, HUN

03:04:52

Férfiak

1

Ruben Ruzafa, ESP

02:29:05

2

Conrad Stoltz, RSA

02:29:30

3

Ben Allen, AUS

02:30:15

Forrás: www.terepsport.hu

Fotó: XTERRA, Karafa Balázs

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.