Elfogytak a kérdések… A japánok a snowboard Tom és Jerryjei

Én nem tudom, hogy kinek a fejében született meg az alábbi klip ötlete; ki, hogyan és miért találta ki ezt az egész filmet, ami viszont tisztára olyan, mintha egy Tom és Jerry-epizódból merítették volna az ihletet. Szó se róla, szórakoztató, de igazából nem is lep meg, hogy a japánoknak ilyenekre van idejük és energiájuk. Pedig akár döngethetnének is le a deszkájukkal a lejtőről, mint minden normális boardos.

Az ilyen bonyolult, időigényes és sok munkával megtervezett és felépített, de igazából valami végtelenül egyszerű művelet elvégzésére alkalmas gépeket Rube Goldberg-gépeknek nevezzük, aki egy amerikai karikaturista és mérnök-feltaláló volt.

Az ilyen eszközök egyébként a vicc kategóriába tartoznak, mert roppant szórakoztató nézni a tervező komolyságát, és a végeredményt, amit akár egy kézmozdulattal is elvégezhettünk volna. Amerikában egyébként minden évben versenyt rendeznek az ilyen gépeknek: ki tud egy minél egyszerűbb dolgot minél bonyolultabban megoldani.

Nem csoda, hogy örök forrása ez a rajzfilmeknek. Itt is egy rész gyerekkorom talán legnépszerűbb sorozatából,  a Tom és Jerryből, nekem legalábbis egyből ez ugrott be a japánok kisfilmjéről.

Az extrem.hu szerkesztősége egyelőre a miértekre keresi a választ, mérsékelt sikerrel.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.