Életmentés közben bénult le a hős búvár

Mike Prickett egy köztiszteletben álló búvárfotós, aki éppen a munkáját végezte a tahiti Rangiorán, amikor egy fuldokló búvárra lett figyelmes. A 47 éves búvár rögtön a társa segítségére sietett, de a mentés során fellépő dekompressziós betegség miatt deréktól lefelé megbénult.

 
A hawaii származású búvár éppen egy búvárruha reklámforgatáson dolgozott, amikor egy életéért küzdő társára lett figyelmes a mélyben. Pricket nem habozott, egyből a segítségére sietett.
"Láttam ahogyan egy másik búvár pánikol alattam, ezért rögtön lemerültem 67 méter mélyre, hogy segítsek neki. Megmentettem, de az összes oxigénemet elhasználta." – mesélte a mentés után.

Prickett ugyan sikeresen megmentette egy másik ember életét, de sajnálatos módon belebénult a hőstettébe. Az oxigénhiány miatt fellépő keszon- vagy másnéven dekompressziós betegség miatt deréktól lefelé lebénult. 
Nem ez az első eset az életében, hogy szembe kell néznie a bénulással. Még 1984-ben szenvedett hasonlóan súlyos autóbalesetet, aminek következtében mindkét lába annyira megsérült, hogy az orvosok szinte semmi esélyt nem láttak a felépülésre. A fotós búvár azonban nem adta fel, a gyógytornáknak és úszógyakorlatoknak köszönhetően újra tanult járni.

Most is optimista, amire van is oka, hiszen a balesete után néhány nappal elkezdet érezni a lábait, így elég sok esély mutatkozik a gyógyulásra. "Boldog vagyok, hogy megmenthettem egy ember életét." – nyilatkozta a kórházban.

Comments

comments