Dupla első helyet hozott a PKRA az olaszoknál

Szép szoros küzdelmekben gazdag volt a kite világbajnokság olaszországi fordulója, a természet azonban bemondta az unalmast, így aztán Zoon és Pastor osztoztak a dobogó felső fokán.
A marsala-i hétvége szolid 15-20 csomós széllel indult, tökéletes környezetet teremtve a freestyle versenyhez. A férfiak 11-14 méterrel, a nők 8-11 méterrel a hullámok felett trükköztek, csak a Stagnone lagúna szabhatott nekik határt.

A spanyol Gisela Pulido nyerte a nők versenyét, igencsak szoros küzdelemben Winkoska-val. A férfiaknál nem hirdettek egyértelmű győztest, mivel a döntő Youri Zoon és Alex Pastor között elmaradt, szélhiány miatt törölték, így aztán  ketten osztoztak az első helyen.

A nap Stefan Spiessberger és Hugo Guias küzdelmével kezdődött, mindketten mindent beleadtak a legelején is Spiessberger egy szép back-move 5 -al győzte le Guias-t. A második körben a világ legjobbjait láthatta a közönség, mind a legjobb formájukat hozták. Reno Romeau és Ewan Jaspan mindketten 12 méterig szálltak a magasba, Romeau a maga KGB-jével landolt, S-bed 3-mal végig tartva vezető pozícióját. A következő páros  Shitzhofer és Jacobs, a két legenergikusabb rider. Mike gyönyörű mozdulatával elnyerte a közönség tetszését, Marc blind-mobe-ja és a hinterberger azonban elég volt a győzelemhez.

Aztán következett a nap egyik legjobb küzdelme Hutter és Whaley között. Liam a legjobb BJ5-t mutatta be, amit 8.35 ponttal díjaztak, így aztán összesen 38.39-cel a nap legjobb eredményét könyvelhette el. Hutter néhány igazán jó pontot gyűjtött be és több fordulót is vitt, Liam azonban megállíthatatlannak bizonyult.

A Zoon vs. Madson fordulóban Zoon hihetetlen erőteljesen ment neki körének, nagy BJ5-tel vezetve le azt. Madson KGB 5-je nem volt elég a világbajnok ellen. Langeree és Tack is továbbjutott. DaSilva technikájával az Európabajnok Mario-t ütötte ki. A második forduló utolsó párosa a pontszámaival első helyen álló Alex Pastor és Spiessberger voltak, Stefan azonban kiesett a ritmusból, így Pastoré lett a győzelem.

(Stefannak most került ki egy új videója, az osztrákok leggyorsabbja Tarifában lovagolta meg a hullámokat – no meg a szelet: http://vimeo.com/64709687)

 

A nők első köre Baumeiter, Novotna, Van Westerop és Potter továbbjutását hozta. Mindegyikük szépen kivitelezte a maga Blind Judges-át, és az S-bend-1-t. A következő kör igazán izgalmas volt, már csak azért is, mert a továbbjutók a világ 4 legjobbjával kerültek össze. Kajiya ismét Baumesiter ellen szállt vízre. Bruna hihetetlenül tisztán, hatalmas energiával vetette bele magát a küzdelembe és vitte is azt. Gisela ismét a cseh Novotnával került szembe, aki szintén nagyon energikusan versenyztett, csakhogy ez nem volt elég Gisela trükktárával szemben. A Jungo vs. Van Westerop párossal zárult a sor és a fiatal Aruban egy igazán tisztes körrel kiütötte Jungo-t. A döntőben Karolinában tombolt inkább a tűz, könnyen kiütötte Potter-t.

A férfiak negyeddöntőjében a világ top 8 ridere csapott össze. Az első párost Jacobs és Romeau alkotta, mindketten néhány igen jó trükkel igyekeztek legyőzni a másikat, de Marc kicsitt több lendülettel. Következett Whaley és Zoon. Whaley második próbálkozásként egy gyönyörű trükksort hozott, szép előadás, de Youri 317 és BJ5 kombójával megmutatta, nem véletlen lett világbajnok. Az utánuk következő küzdelemben végig Christophe Tack dominált, Langeree ezzel a teljesítményével nem volt ellenfél a hihetetlen technikás mozdulatokkal végrehajtott trükkökel szemben, mint például a kiválóan sikerült BJ5. Bár DaSilva eddig kiválóan menetelt, Pastor-t nem tudta legyőzni, s ez utóbbi nyerte a kört 317, BJ5, dupla S3-mal.

 

Az elődöntő közben a szélerősség gyengült, a riderek nagy kite-ozása is alábbhagyott, Jacobs és Zoon ennek ellenére fantasztikusan hozták a (nagyon hasonló!) freestyle-t. Mindketten maximális lendülettel indultak neki, és csak 0.3 tized pont választotta el a két lovast. Végül Youri egy szép front-blinde-mobe-al szerezte meg a győzelmet. Marc szintén szép mozdulatsort mutatott be (front blinde mobe), de zónán kívül, ami nem ért pontot. A második elődöntő körben szintén nagyon szorosan alakult a verseny Pastor és Tack között, végül Alex 0,3 tized pontot vert rá ellenfelére. Minden trükkjük kiválóan sikerült, ami kapott pontszámaikban is megmutatkozott: mindketten végig 7 felettieket kaptak. A legvégén Alex dupla S-ben 3-mal landolt, ami 8.02 pontot hozott számára, valamint a győzelmet.

A nők első elődöntője a két világbajnok, Kajiya és Pulido közt zajlott, s ahogy azt előre látni lehetett, fantasztikus verseny volt. Mindketten nagyot mentek, míg Gisela egy S-bend 3-mal és ABB-vel nyerni tudott. Brnua egy szép S-mobe és S-ben 3-mal landolt, ám ez nem volt elég, hogy befogja Gisela-t. Winkoska és Van Westrop küzdelmében Karolina szép, korrekt lovaglása hozta el számára az újabb győzelmet.

A “vesztesek” döntőjébe Kayija még olyan energiával tudta belevetni magát, ami felvitte a dobogó harmadik fokára, így Van Westerop-nak maradt a negyedik hely.
A férfiak oldalán a Tack és Jacobs párosból Tack bizonyult jobban, méghozzá ki nem merülő technikájával, valamint egy masszív BJ5 érkezéssel.

A nők döntőjére is sor kerülhetett, Pulido és Winkowska csaptak össze a végső győzelemért, s aküzdelmük szintén szoros versenyt hozott. Karolina most is szépen teljesített, backmobe-ja 6.7 pontot ért, S-bend, vissza a levegőbe kanyarodva, vakon érkezve. Gisela összeszedettebb trükkjei és magasabb pontszámai azonban túltettek rajta. Gisela 28.59 pontja állt végül szemben Karolina 28.47-vel a világbajnoki forduló végén. Winkowska azonban így is nagyon örült, sőt, szinte határtalanul boldoggá tette az ezüstérem.

És itt, ezen a pontot a szél kifújt. Teljesen elállt, így aztán a férfiak végső küzdelmére már nem kerülhetett sor. Pastor és Zoon is nekikezdtek azért, néhány szép trükkel búcsúztak, miközben lefújták a döntőt.

A videók a versenyről:
1. rész:

2. rész:

 

Comments

comments