Búr Zsolt először győzött SuperCross-ban

Rekordlétszámmal és szinte a teljes hazai elit részvételével rendezték meg a dunántúli megyeszékhelyen a negyedik LOcarGO Pepperl+Fuchs Veszprém Cross terepkerékpár-versenyt. A veszprémi viadal a SuperCross és a Cyclocross Magyar Kupafutam második futama volt.

ex

A versenyre 15 kategóriában 181 egyéni nevezés érkezett, a csapatversenyben 8 együttes 24 kerekese állt rajthoz.

A 9 körös csapatversenyt egy román delegáció színesítette, és közel hat perces előnnyel nyerte meg.

Az elit férfiak futamában a 3050 méteres pálya egy körének megtételéhez alig több mint 6 percre volt szüksége a győztes Búr Zsoltnak.

Búr Zsolt

Búr Zsolt

“Az idei szezonban főleg külföldi versenyeket terveztem, a veszprémire csak azért jöttem el, mert tudtam, hogy jó a szervezése. Örülök a jó versenyzésnek, hiszen egy kivétellel a hazai mezőny teljes krémje jelen volt. A pálya lendületes, ritmusos és kifejezetten gyors volt, nekem 28 km/h feletti lett az átlagom” – foglalta össze a magyar kiválóság.

Veszprem_promo-0562

“Idén több újítást is bevezettünk, mint például a csapatversenyt és a szakmai beszélgetést, amit láthatóan örömmel fogadtak a résztvevők. A versenyben rengeteg munkánk van, aminek a visszaigazolását a  versenyzők elégedettsége nyugtáz. A SuperCross Mini kategóriák beváltották a hozzá fűzött reményeket, 31 kisgyermek indult az U11-es és U13-as kategóriákban. Fontos lépése ez a sorozat rendezőinek, hiszen az utánpótlás elengedhetetlen a szakág fejlődése szempontjából” – mondta Tóth András a verseny főszervezője, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

Az elit kategóriák dobogósai:

Férfiak:

  1. Búr Zsolt (Pavé Bike), ideje 57:24
  2. Pelikán János (Utensilnord Continental Cycling Team), 58:31
  3. Buruczki Szilárd (Cube Csömör), 1:00:37

Nők:

  1. Cseh Veronika (Alpinbike Team Endura Giant High5), 48:38
  2. Tache Marike (KTC SE), 1 kör hátrány
  3. Götl-Zelenij Linda, 1 kör hátrány

Bővebb információk a négyfordulós Cyclocross Magyar Kupasorozat és SuperCross Sorozat második, veszprémi futamáról a www.veszpremcross.hu oldalon olvashatók.

Fotók: lebidon.net

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.