Bunyó a flaszteren: profi bringások öt emlékezetes ökölpárbaja

A minap menet közben összekapott két versenyző a Vueltán, aminek a végén Gianluca Brambillát és Ivan Rovnyt is kizárták a spanyol országúti kerékpáros körversenyből. De korántsem ez az első eset, hogy bunyóra kerül sor a flaszteren. Íme öt emlékezetes eset videóval.

1. Kezdjük gyorsan a mostanival, a 2014-es spanyol országúti kerékpáros körversenyen Gianluca Brambilla és Ivan Rovny kakaskodott egy sort a bringán, miután szóban nem sikerült rendezni az ügyet. Szerencsére mindketten nyeregben maradtak, de pechjükre mindkettőjüket kizárták a versenyből.

2. Majdnem tíz évet kell visszamennünk az időben, a helyszín megintcsak a Vuelta d’Espana. Az 1995-ös versenyen Leonardo Sierra és Ramon González-Arrieta már komolyabban esett egymásnak, és a bringáról leszállva próbálták móresre tanítani a másikat, és egy-két öklössel bizonyítani az igazukat. Csak percek után szedték szét őket, és állították le a kétség kívül látványos bunyót.

3. A 2010-es Tour de France egyik befutója után Carlos Barreda próbált az öklével elégtételt venni Rui Costától, és szándékait nyomatékosítandó, bringája első kerekével ment a harcba. Barredát két évvel később egyébként doppingvétség miatt megbüntették, úgy látszik, ezek a tiltott szerek nemcsak a fizikális, hanem a mentális állapotra is erős hatással vannak.

4. Az idei év parázs volt az Ibériai-félszigeten. Augusztus elején, a Volta a Portugalon Vicente de Mateus és Enrico Rossi esett egymásnak, ami sokkal inkább emlékeztetett egy iskolai bunyóra, semmint komoly ökölpárbajra. Nem is tartott sokáig, mert a békítő riválisok és a beavazkozó biztonságiak gyorsan szétszedték a párt.

5. A 2000-es Tour de France utolsó versenynapja nem volt olyan békés, mint szokott. A pofozkodó, sisakkal dobálózó Jeroen Blijlevenst és Bobby Julichot kellett szétválasztani, miután nem akartak maguktól leállni.

És a bónusz, a KLASSZIKUS, amit minden internetező jól ismer (Richard Groenendael holland bringás és egy lobbanékony néző főszereplésével, Benny Hill aláfestő zenéjével):

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.