Bobby Martinez kiszáll az ASP World Tour-ból

Szeptemberben kiszáll az ASP World Tour-ból a kaliforniai Bobby Martinez – jelentette be a világranglista 22. helyén álló hullámlovas menedzsere.


Alig tart a közepénél az ASP-szörfszezon
, de a Santa Barbara-i Bobby Martinez egy nagyon furcsa döntést hozott: úgy érzi, végleg abba kell hagynia a profi szörfözést.
A viszonylag fiatal, 29 éves (Kelly Slater már 39…) hullámlovas jelenleg a világranglista előkelő 22. helyén áll, és számos szép eredmény fűződik a nevéhez. 2006-ban az ötödik helyezést szerezte meg a Tour-on, majd a legjobb újoncnak is megválasztották, de nyert négy kupát is.

Martinez jelenleg vakációzik a feleségével, így menedzsere nyilatkozott helyette.
"12 év profi szintű szörfözés után egyszerűen megunta az egészet, szeretne kiszállni, és csak a szabad szörfözésre koncentrálni" – kommentálta a döntést Bryan Taylor.

Bobby Martinez mindig is a nehezen kezelhető szörfösök közé tartozott. 2008-ban a Reef szerződést bontott vele, majd 2010-ben az Oneill is csak egy évig volt képes a csapatában tartani.
Ezenkívül az ASP felé is megfogalmazott számos súlyos kritikát; legutóbb meg is büntették véleményéért, amiben a világranglista-rendszert bírálta nyíltan.

Ami a szezonját illeti: egészen jól ment a Nike US Open-en júliusban, de a J-Bay-en már nem jelent meg, és nem lesz ott korábbi sikereinek helyszínén, a Billabong Pro Tahitin sem, így legközelebb a New York-i Quiksilver Pro-n láthatjuk majd versenyezni.

Comments

comments