Balesetet szenvedett Fa Nándor

Az óceáni vitorlázó az új-zélandi Conrad Colmannal hajózott éppen a szilveszterkor Barcelonából induló, megállás nélküli földkerülő verseny keretében (Barcelona World Race), amikor – magyar idő szerint – vasárnap éjjel hajójuk, a Spirit of Hungary beszorult nagyvitorláját „szerelte” az árboc tetején, mire a szél belelendült – olvasható a nemzetisport.hu weboldalán. A hírt a nemzetközi sajtó is kiemelt helyen taglalja.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

„Láttam, ahogy többször is kitépődik a fogásból és ellendül az árboctól minden alkalommal nagy csapódással visszaérkezve – emlékezett Fa sérülésének körülményeire a csapattárs Colman. “Borzalmas volt nézni, ahogy körbe-körbe lengett, én pedig tehetetlen voltam, nem segíthettem, csak hallgattam küzdésének hangjait és fájdalmas nyögéseit. Amikor leért, teljesen lefagyasztott a látvány. Kék szemei fájdalomtól összeszorulva néztek rám teljesen vérbe borított arcáról. Felemelte sapkáját, homlokán egy mély seb tárult elém, amelyből folyamatosan csöpögött a vér. Megmostuk az arcát, majd összevarrtam a sebét négy öltéssel. Hála az orvosi kiképzésnek, melyet a rendezők szerveztek nekünk, illetve vitorlavarró tapasztalataimnak, csinos sebhelye lesz a jövőben.”

A Spirit of Hungary (Magyarország lelke) párosát a baleset “szerencsére” nem hátráltatta túl sokáig.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.