Balaton-átúszás: Mire figyelj, ha tempózni indulsz!

Étkezés az úszás előtt, de semmi zsíros étel, de fontos a lezsírozás. Tanácsaink Balatonátúszáshoz!







A meteorológusok és a Balatoni Vízirendészet javaslatára a szervezőbizottság szombatra hirdette meg a 27. Coca-Cola Balaton-átúszást. Az erőpróbát eredetileg múlt szombatra írták ki, ám a rendezők az alacsony vízhőmérséklet miatt végül a halasztás mellett döntöttek.

A világon egyedülálló megméretésre jó idő esetén 10 ezer indulót várnak reggel 8 órától a révfülöpi strandon.

Búcsú a zsíros ételektől

Tanácsok az átúszáshoz








Zsírzás: Szükségességét, mértékét az úszás elõtt egy órával el kell dönteni. Ha meleg a víz, kb. 24-25 fokos, alig kell zsírzással foglalkozni. Ha hideg a víz, tehát 22 foknál hidegebb, már komolyan kell venni a lezsírozást.

Étkezés: Három órával az úszás elõtt bõséges, a szokásosnak megfelelõ étkezés nem okozhat zavart, de a túl zsíros és fûszeres ételek nem javasoltak.

Stílus: Táv közben nem javasolt a stílusváltás, ahogy elkezdtük az úszást, abban a stílusban célszerû végighaladni.

Comments

comments