Az új évben már Indianapolis várja a világ legjobb wakeboardosait

Az amerikai Indianapolisba érkezik a wakeboardvilág legnagyobb versenye, a Rockstar WWA Wakeboard World Championship. A szervezők több mint 200 amatőr és profi versenyzőt várnak a világ minden tájáról augusztus 18. és 21. között, hogy vízre szálljanak, és megmérkőzzenek a világbajnoki címekért.

 

A sorozat 1994-es indulása óta az idei verseny lesz a Rockstar Energy Drink és a World Wakeboard Associaton 18. közös versenye.
Ezidáig a  világbajnokságok során már több mint 20 ország 1000 versenyzője képviseltette magá a legnagyobb wakeboardos rendezvényen.

A versenyzőknek a világbajnokságra a WWA által bejegyzett nemzeti kvalifikációs futamokon vezet az út.  A viadalon indulók 23 különböző kategóriában nevezhetnek majd – kor, név, tapasztalat és tudás alapján. A WWA két új speciális kategóriát is létrehozott a végtagproblémákkal küzdő sportolók számára. 


A legjobb versenyzők, akik bejutnak az augusztus 18. és 21. közötti, Indianapolis-i fináléba, több menetben mérkőzhetnek majd meg egymással, ahol a kidobókkal, korlátokkal és hullámokkal variált pályán kell bemutatni legjobb manővereiket. A trükköket természetesen profi zsűritagok bírálják majd el – a menetek után mindig az adott kör topriderei juthatnak tovább, egészen addig, amíg a döntő kör után ki nem alakul a három, dobogós végeredmény. 

Hogy oldják a világbajnokság "feszült" hangulatát, az egész dzsemborit fesztiválkörítéssel prezentálják majd – lesz élőzene, dedikálás, nyereményjáték, valamint bemutató standok is.
Vagyis a jó hangulat mindenképp garantált lesz.
A profiknál várható természetesen a legnagyobb és leglátványosabb verseny. Tavaly a férfiaknál első ausztrál bajnokként, Dean Smith végzett az első helyen, míg a nőknél a brit Nicola Butler hódította el az aranyérmet. 

Összefoglaló 2010-ből: 

Comments

comments