Auróraként törnek jeget az igazán extrém extrémsportolók

A remekbeszabott 2010-es év után jövőre újra támad a Red Bull Crashed Ice. Négy pálya, négy különböző ország – a világ legjobbjai próbálják új szintre emelni a downhill cross jégkorizást.

Teljes hokiszerelésben négy atléta óriási sebességgel száguld végig az ugratókkal, kanyarokkal tarkított pályán – nagyjából így írható le a downhill cross jégkorizás.
Egy ilyen futam során mindig garantált az izgalom, az óriási esések és a nagy előzések:

"2010 legjobb jégtörője" címét a német Martin Niefnecker nyerte el.
Őt két kanadai követte, Kyle Croxall és Gabriel Andre. A tavaly csak 15. helyen végző svéd downhill-legenda, Jasper Felder azonban bosszút forral, és teljes erővel készül a 2011-es szezonra.
A 2011-es világbajnokság január 15-én kezdődik Münchenben, az Olimpiai Parkban, ahova – a tavalyi évhez hasonlóan – ötvenezer nézőt várnak.

Három héttel később, február 5-én a holland Valkenburgban kerül sor a következő fordulóra, majd február 26-én tovább csúsznak az orosz fővárosba, Moszkvába a korisok, ahol a hőmérséklettel biztos nem lesznek gondok…

Az utolsó állomással pedig visszatérnek a sportág gyökereihez: a szezon fináléjára március 19-én kerül sor a kanadai Quebecben, ahol óriási pályával várják a versenyzőket és a több mint százezer rajongót, ahogyan tették ezt minden évben 2006 óta…

Comments

comments