Ámul a világ Kelly Slater mesterséges hulláma láttán

A 11-szeres szörf világbajnok, Kelly Slater és csapata mesterséges hullámot alkottak tavaly decemberben. Ezt mi szinte azonnal megírtuk, de az innovatív fejlesztésre a világ csak fél évvel később figyelt fel – pedig már negyven éve álmodozott erről mindenki.

Kelly1

Így néz ki a hullám – akár egész álló nap!

Az NBC egyik házigazdájának személyesen is lehetősége volt rá, hogy élőben megcsodálhassa a kaliforniai csodát, ami a Kelly Slater Wave Company tulajdonában áll:

Ez azért nagy szó, mert az NBC-nek kizárólagos joga van a nyári olimpiai játékok tévés közvetítésére, és nem lepődnénk meg, ha a csatorna a fenti “reklámmal” szerette volna felhívni a világ figyelmét a szörf, mint sportág legnagyszerűbb fejlesztésére.

Idén augusztusban derül ki, hogy a baseball/softball, a karate, a sportmászás, a szörf, vagy a gördeszkázás kerül be az olimpiai játékok közé, eddig egyik sem szerepelt korábban, de szerencsére fejlődik a világ, és egyre többen nézik az extrém sportokat is.

ks1

Kelly Slater feje, miután meglátta, mennyire durva és tökéletes a szüleménye

Az NBC videója azoknak is mutat valami újdonságot, akik már tavaly decemberben látták: Kelly egy kamerával pattant fel a hullámára, és megmutatta, mit lát ő.

Sárgák lettünk az irigységtől.

Forrás: surfingmagazine.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.