Alig egy hónap múlva indul a nemzetközi Veszprém Cross

A Magyar Kupa- és egyben a SuperCross sorozat második állomását azoknak rendezik, akik még télen sem ódzkodnak egy kis kerékpározástól. A Veszprém Cross-t november 14-15-én rendezik meg a veszprémi Gulya-dombon, a másfél naposra bővült nemzetközi rendezvény idén újdonságokat is rejteget. 

veszpremcross2

Veszprém negyedik éve ad otthont a Veszprémi Kerékpáros Egyesület által rendezett terepkerékpár-versenynek, mely azért kuriózum, mert ez az egyetlen téli kerékpáros szakág, melyben mindemellett 1951 óta világbajnokságot is hirdetnek.

“A korábbi évek sok tapasztalatát összegyűjtve és a szakág jövőjére fókuszálva rendezzük az idei évi versenyt. A versenyzők érdekében a pálya vonalvezetését a nemzetközi normákhoz igazítottuk, amiben Vinczeffy Zsolt hegyikerékpáros olimpikon, szakágvezető volt a segítségünkre. Az elit, női, hobbi- és gyermekfutamok mellett hazánkban egyedüliként rendezünk háromfős csapatversenyt is” – foglalta össze Tóth András, a rendezvény főszervezője.

A cyclocross-versenyek kettő-négy kilométer hosszú körpályán, földes, füves réteken haladnak, amit természetes és épített akadályok – lépcső, palánk, homokágy, stb. – tesznek technikássá és a nézők számára is látványossá. A rövid és intenzív versenyeket országúti kerékpárhoz hasonló, de terepgumival ellátott sporteszközzel űzik. A verseny érdekessége, hogy az első befejezett kör ideje határozza meg, hogy hány kört kell teljesíteni.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.