Aaron Robinsonnak állít emléket a Manifest

Elkészült Aaron Robinson és Sam Tuor közös snowboardos videóprojektje, a “Manifest” című film. A videó nem csak egy többéves közös munka eredménye, a film emléket állít Aaron Robinsonnak, aki forgatás közben halt meg. A szűzhavas, backountry stílusú filmet bárki ingyenesen megtekintheti.

Tavaly júliusban óriási veszteség érte a snowboardos közösséget.
Elvesztették az új generáció egyik legtehetségesebb és leglelkesebb snowboardosát, Aaron Robinsont.
Az A-Rob becenévre hallgató deszkás Chilében szenvedett végzetes balesetet gyakorlás közben.

"Aaron az egyik legjobb snowboardos volt a fiatal generációból. Minden terepen megállta a helyét, öröm volt nézni a magabiztos, könnyed stílusát. Pozitív hozzáállása példátlan volt. Voltam olyan szerencsés, hogy több turnén is résztvehettem vele, amiken személyiségével mindig inspirálta és feltöltötte energiával a társaságot. Hiányozni fog!" – nyilatkozta róla Colin Wiseman, a Frequency Magazine szerkesztője, Aaron jóbarátja.

Robinson minden energiájával a filmre koncentrált; ha esetleg valami problémába ütköztek, ő azonnal keresett és talált megoldást, rendkívül motivált volt a Manifesttel kapcsolatban. Barátai szerint ő volt az igazi hajtóerő, aki nélkül semmiképp sem jöhetett volna létre a film.

"A snowboardozás több annál, hogy jobbnál jobb trükköket rögzítesz kamerával. Az egész egy óriási kaland, ami tele van félelemmel, izgatottsággal, fájdalommal és amelynek során mindig új arcokat ismerhetsz meg. Erről szól ez a sport." – nyilatkozta egykoron Robinson.

Aaron halála után barátai úgy döntöttek, befejezik a filmet. Sam Tuor elmondta, barátja egyik nagy álma az volt, hogy a filmben szereplőkkel együtt csússzanak Chilében, ezért a csapat szomorúan, de visszatért a baleset helyszínére, hogy Robinson akaratának eleget tegyenek.
A friss felvételekből és a már rögzített nyersanyagokból egy negyven perces, egész estés film lett, amit bárki ingyenesen megtekinthet:

Manifest from Sam Tuor on Vimeo.

Comments

comments