A szupermaratonista Vozár 5 nap alatt tekeri körbe az országot

Vozár Attila, a háromszoros Bécs-Budapest Szupermaraton győztes (2000, 2001, 2004) versenyző futó pályafutásának befejezése után mostanában versenyszervezőként a kerékpár sportban jeleskedik. Az általa szervezett szeptemberi BikeRunFest futam előtt bemelegítésként maga szeretne példát mutatni a túrakerékpárosoknak. Szerda reggel olyan vállalkozásba kezd, amire Magyarországon még soha senki: rövid pihenőkkel, non-stop tekeri körbe Magyarországot.

Forrás: bikerunfest.com

Forrás: bikerunfest.com

A Budapestről való kijutását a BikeRunFest tavalyi győztese, Somogyi László segíti majd. Az ő édesapja, a 70 éves id. Somogy Tokaj és Miskolc között szegődik mellé és segíti a hőségben addigra várhatóam elcsigázott Vozárt. A kitűnő sportember játékot is hirdet,  azok, akik egy közös fotót készítenek vele az útja során, sorsoláson vesznek részt, és BikeRunFest nevezést nyerhetnek. Vozár útja élőben követető: http://bit.ly/1HsRATC.

Vozár Attila (balra)

Vozár Attila (balra)

Vozár terve több mint puszta sportteljesítmény: segíteni szeretne egy hat éves kisembernek. A soproni Czupy Csabika születésekor problémák merültek fel az agyában a mozgásért felelős területeken. Műtétre lenne szükség, amit egy orosz professzor végezne el Barcelonában, de az ehhez szükséges összeget a család nem tudja előteremteni.

“A soproni kerékpárosok és futók egy őszi jótékonysági rendezvényen fogják összegyűjteni az összeget” – mondta Szücs-Szabó Máté, a Bringázz Sopron Egyesület elnöke, akihez Vozár elsőként csatlakozott az ország körüli bringázással.

czupycsabi

Czupy Csabika 2013-ban

Időpont: 2015. augusztus 12-16. (előreláthatólag öt nap!)

Naponta teljesítendő táv: 250 km.

Indulás: 2015. aug. 12. 08:00 Budapest, Hősök Tere

Érkezés: 2015. aug. 16. 18.00 óra körül, Budapest Hősök Tere

  • 1. nap: Budapest-Szombathely 260km Pihenő!

  • 2. nap: Szombathely-Pécs 304km Pihenő!

  • 3. nap: Pécs-Békéscsaba 254km Pihenő!

  • 4. nap: Békéscsaba-Miskolc 256km Pihenő!

  • 5. nap: Miskolc-Budapest 256km Vége!

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.