A North bemutatja a jövő kite modelljét

A North népszerű kite modellje, a Rebel több újításon esett át. Íme a 2014-es, mindenre alkalmas végeredmény bemutatkozása.

A North kijött következő évi modelljének bemutatójával, méghozzá a legjobb kite-jukkal, a Rebel-lel.
Ken Winner dizájner és Sky Solbach elemzi a három 2014-es kite modelleket.

kép: https://www.edgeriders.com/blog/north-rebel-kitesurf-kite-2014/#.UglSD5L0HkY

A Rebel játékmodellként érkezett a piacra, mára azonban a Nort Kiteboarding legkelendőbb modelljévé vált, ami mind a kezdőknek, mind a haladóknak, s a profiknak is kiváló választás, mivel kifejezetten stabil és könnyen irányítható, érzékeny sárkányokról van szó.

A riderének állandó visszajelzést ad a bar-ról, így teljesen kontrollálható a legdurvább körülmények közt is. A szárnyalás és az emelkedés fantasztikus élményt kínál, hatalmas ugrásokat tesz lehetővé. Idén egy mélyebb profilt kínálnak, amely lehetővé teszi, hogy lovasa kicsit sodortassa magát a hullámokkal, s egyben jobb az alsóbb rétegekben, finomabb landolást tesz lehetővé. Sky Solbach, az NKB élesebb szörfdeszkát használta Mauin és Nyugat Ausztráliában a tesztelések során, ami megbízhatóan támaszkodik a hullámokra, jól kezelhető, így a lovas minden körülmények közt képes a lába alatti deszkára összpontosítani.

Mik is az újdonságok?

Strut 3D: újratervezték a szegmentálást, a vonalak követik a kite alakját, hogy elkerüljék a stressz pontokat. A könnyű súly a szerkezet merevségét növeli.

Force Spread: új kilépőpanel: plusz hullám-szövetet építettek az könnyű 50 grammos Ripstop Canopy és a szuper merev 160 grammos merevítő közé, a kilépőél magasabb, szélesebb lett, szintén csökkentve a stressz-pontok számát, mérsékli a lebegést, fixálja a különböző anyagokat.

Mélyebb profil: a 2014-es modellek egyik változtatása az ideiekhez képest, a simább emelkedést segíti, jobban vezeti a szelet.

A méretkülönbségek erősebb specifikálása, hogy mindkét versenystílusnak megfeleljen.

A vélemények:
A tervező szemszögéből Ken arról számolt be, hogy a nagyobb méretű Rebel-ek, a 14/13/12/11-es kategóriák esetében a könnyebb szélre tervezett Super lowend konstrukciót emelte ki, az erőteljes, stabil repülést és jó ugrást biztosító felépítést, a könnyed széllel szembeni manőverezést. Összegezve arra jutott, hogy a nagyobb Rebel-ek tökéletesen freeride-orientáltak.

A teszter szemszögéből Sky is összefoglalta néhány pontban a kisebb 10 – 5 kite-ok kiemelendő tulajdonságait, tekintettel arra, hogy ő maga a hullámok megszállottja. Pont emiatt is tetszett neki, hogy könnyen fordul, hatalmas erő van benne, ami külön érdekes a keményebb lovasoknak, ugyanakkor érezhetően szilárd, stabil. Jól sodródik hátszélben is. Összegezve, mivel meglehetősen különböző tulajdonságokkal bír, az új Rebel-t úgy lehetne leírni, mint nagy teljesítményű freeride/wave kite.

Info-k még: https://www.facebook.com/North.Kiteboarding.International/posts/10151550836189397

Comments

comments