A fotós zseni tanácsot ad: Légy szenvedélyes abban, amit szeretsz!

A TransWorld fotós-sorozatot indított. Olyan nagyöregektől kértek be egy web-galériát, akik munkáit nap mint nap csodáljuk. Az első: Brent Brielman, és a címlapon John John Florence-ről, valamint Bruce Irons-ról készült képei.

A TransWorld egy érdekes fotósorozat-projektet indított.
Régi, “nagyöreg”, vezető fotósaikat kérték fel egy-egy összeállításra, hogy megvilágítsák azt a hihetetlen, komoly munkát, amire az igazi profik képesek – hogy igenis van különbség a jól elkapott pillanat és a tudatos fotózás közt, még most a web-világban is.

A sorozat első képviselője a North Shore bennszülötte, Brent Bielmann, akinek talán nem ismeretlen a neve – vagy ha nevét nem is figyeltük, munkáit már biztosan láttuk, mi az exrem.hu-n is válogatunk belőlük. Hét éve fotózza a hullámlovasokat, kedvencei a pipeline és a backdoor.

“Ez volt az egyik év, amikor Andy Irons elnyerte a Pipe Master címet. 16 évesen lőttem ezt a képet, aztán zuhantam egy nagyot lefelé a hegyről, és nyertem egy utat a kórházba:

Brent Brielman nagybátyja is már a TransWorld Surf-nél dolgozott, Brian Bielmann pedig nem csak profi fényképész, jó mentornak is bizonyult.

TWS: Kedvenc témák?
Brent Brielman: Bármi az óceánban. Szeretem a tájat bemutatni a téma körül.


Timmy Ryes

“Cheyne Magnusson Teahupoo-n. Imádom, ahogy láthatjuk a víz  visszazúdul a zátonyról:”

Kedvenc hely Hawaii-on kívül?
Le kell szűkítenem Tahitire: a víz fényei teljesen kiszámíthatatlanok.

Kelly Slater

Milyen felszereléssel úszol?
DaFin !

Mostani go-to kamerád?
Egy Canon 1D Mark IV.

Legkomolyabb tapasztalatod vízi felvételeknél?
Ha vízben próbálsz lőni valami jót, vagy nagy hullámzásban, sok felvételt kell csinálni, és előbb-utóbb lesz közte valami jó, de a legtöbb ilyen kép homályos. Őszintén szólva, ez fel tud idegesíteni – de mégis nagyon izgalmasnak tartom. Láttam már néhányakat meghalni az óceánban, vagy nagyon közel ahhoz. Megrázó. Amikor azonban rájönnek, hogy nem halhatatlanok, tisztelni kezdik az óceánt.

Kiknek, mely fotósoknak csodálod a munkásságát?
Brian Bielman , Annie Leibovitz, Ansel Adams és Michael Muller .

A legjobb tanács, amit egy feltörekvő fotós kaphat?
Úgy tűnik, manapság mindenki fotós szeretne lenni. Ez nem megy egyik napról a másikra. Légy szenvedélyes abban, amit szeretsz, és szánj rá időt. Ne próbáld valaki más stílusát utánozni, légy kreatív és lődd el a képet valami egyedülálló szögben!

Brent Bielmann Instagram at instagram.com/brentbielmann
photobrent.com 

Forrás és képek méghttp://surf.transworld.net/1000160342/photos/the-photographer-series-brent-bielmann/

Comments

comments