A forróság sem okozott gondot az eddigi legjobb Deszkás Pikniken

Talán a tökéletes időjárás, talán a nagyszerű útvonalválasztás miatt (az is lehet, hogy csak az összeszokottság miatt…), de minden idők legjobb budapesti felvonulásán vannak túl a fővárosi gördeszkások. Hajtás, versenyzés, baráti hangulat – ez a Deszkás Piknik.

 

A felvonulás és a verseny az évek során tökéletesre csiszolódott, így az egész rendezvény rendkívül "gördülékenyen" zajlott.

Az idei menetrend a korábbi Deszkás Piknikekhez igazodott, így nem várt meglepetések sem voltak.
A menet 18:00-kor indult perzselő forróságban a Batthyány térről, ahol negyed órával a kezdés előtt már jó pár gördeszkás és sajtómunkás gyülekezett.
Ami jó hír a gördeszkásoknak, hogy talán ebben az évben kapta meg leginkább a kellő visszhangot a felvonulás, így ebből a szempontból is sikeresnek mondható az akció. 

Az idei útvonalat nagyon eltalálta a szervezőcsapat, az egész belvárost átszelő, nagyszerű minőségű aszfalton hajtottak nagyjából háromnegyed órán keresztül a gördeszkások; a Batthyány tér – Városliget útvonalat mindenki balesetmentesen teljesítette.
(Sajnos két másik rendezvényt is rászerveztek a Deszkás Piknikre, amik ha nem lettek volna, talán még nagyobb zajt csaphattak volna a skaterek a városban.)

Végül az alacsonyabb részvételszám ellenére is jól sült el a dolog, hiszen a városligeti gördeszkapályán – ahol még csatlakoztak jó páran – sokkal kényelmesebben fértek el a srácok.
A felvonulás végeztével két Best Trick verseny és egy wallride jam várta a gördeszkásokat. 
Az egyik Best Trick a pálya elemein zajlott, ahol egy órája volt mindenkinek, hogy bemutassa a legjobb trükkjét. A pályán négy kiemelkedő deszkás volt, a mostanában mindent nyerő Turcsik Viktor és Nagy Alex rögtön a legelején feladta a leckét  többieknek, de Petrányi Lajos és Varga Zsolt nem hagyta magát, és szintén feliratkoztak egy-egy trükkel a legjobbak közé. 

A versenyek közül a wallride best trick és jam sikeredett a legizalmasabbra.
A szervezők a pályán található falat fehérre festették, és kiegészítették két kis box-szal, amik a falra gurulásban segítették a deszkásokat.
Az így kialakított kreatív elemen alig egy tucat deszkás deszkázott csak; a nézők és a fotósok ölelésében, egymást nem kímélve, felváltva hajtottak rá a nehezen bevehető falra azok, akiknek még volt ereje gördeszkázni.
A legmagasabbra az utolsó pillanatban P. Nagy Alex gurult fel, míg a legjobb trükköt az ágyúgolyóként deszkázó Thorpe Samu mutatta be. 
A sötétedéssel együtt a versenyzés is véget ért, fél órás szünet és eredményhirdetés után pedig a pálya mellett található Pántlika Bisztróban folytatódott a piknikezés.

Végeredmények:

Best Trick:

1. Turcsik Viktor
2. Nagy Alex
3. Varga Zsolt
4. Petrányi Lajos "Ostya"

Wallride:

Best Trick:

1.Thorpe Samu
2. Nagy Bertold
3. Vilics Viktor

Highest ride: P. Nagy Alex

Fotók: Novák Márton

Comments

comments