A Forma 1-be válthat belépőt a magyar kamasz

Királykúti Márk egy 15 éves magyar srác. Az autóversenyző-tehetség kipróbálhatja magát a Forma-1 előszobájaként is emlegetett Formula BMW széria 2010-es európai kupasorozatában.

Hatalmas lehetőséget kapott a 15 éves hévízi autóversenyző, Királykúti Márk.

A közel 10 éves pályafutása alatt összesen 65 nemzetközi dobogós hellyel és 25 futamgyőzelemmel büszkélkedő fiatalra nemrégiben figyelt fel a 20 évnyi tapasztalattal rendelkező Mücke Motorsport.

A berlini csapat, amely kinevelte Sebastian Vettelt is, egy teljes szezonra szóló helyet ajánlott fel Márknak a Forma-1 előszobájaként is emlegetett Formula BMW széria 2010-es európai kupasorozatában.
A rangos nemzetközi bajnokság, ahol Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Timo Glock vagy Adrian Sutil is szerepelt korábban, valódi esélyt jelenthet arra, hogy ismét magyar pilótának szurkolhassunk az autósport legnagyobb versenysorozatában.

A Formula BMW a világ vezető, belépő-szintű együléses versenyszériája, ahol a tehetséges fiatalok 15 éves kortól kaphatnak lehetőséget arra, hogy a kart-szériákból feljebb lépjenek a nyitott kerekű versenyzésbe.

Comments

comments