A britek megdöntötték a vacsorázás magassági rekordját

A britek egyik leghíresebb kalandora, David Hempleman-Adams megint kieszelt valamit. Most két barátjával megdöntötték a vacsorázás magassági rekordját. Megterítettek, megették a három fogást, majd a mélybe vetették magukat.


DHA a kormánynál, neki nem hagytak a vacsorából
Forrás: MPL International Ltd

Őrült rekordok tekintetében a britekre mindig lehet számítani. Most például a ballonozást kötötték össze a vacsorázással. A világ egyik leghíresebb ballonosát, David Hempleman-Adams-et kérték fel a pilóta szerepre.



DHA-ról az extrem.hu-n is többször olvashattatok. Azon kevesek közé tartozik, akik elmondhatják magukról, hogy megcsinálták a felfedezők Grand Slamjét, azaz megjárták a hét kontinens legmagasabb csúcsát, illetve az Északi- és a Déli-sarkot. Majd David az elmúlt években rákapott a hőlégballonozásra, így jutott el az Északi-sarkra, és így repülte át az Atlanti-óceánt. Persze mindkét utóbbit a világon elsőként.



Most is ballonos kísérletet ötölt ki. A vacsorázás magassági rekordját nézte ki magának. Igen, igen, ilyen is van. Persze britek tartják. Henry Shelford vacsorázott a Himalája felett 6805 méteren 2004-ben.


Vacsora a szabadban
Forrás: MPL International Ltd

David Hempleman-Adams két társát hívta meg a szokatlan étkezésre. Bear Grylls-t, egy volt katonát, aki 22 évesen a legfiatalabb hegymászóként feljutott az Everest csúcsára, valamint Alan Vealt, a tengerészettől, aki kiváló ejtőernyős. 7315 méteren Grylls és Veal lemászott az asztalhoz, amit kötelekkel rögzítettek a ballon kosarához. DHA a kosárban maradt kormányozni.



Az étkészletet és a pezsgőt (a kalandot a Mumm pezsgő gyártója szponzorálta) különös gonddal rögzítették az asztalhoz. A pezsgő behűtésére nagy szükség nem volt, ugyanis odafönt, 7000 méter felett már -40/-50 fok van.



Három fogást ettek végig, többek között narancsos pulykát, majd az angol királynő tiszteletére emelték poharukat. Ezek után mosogatás helyett leléptek. Szó szerint. Ejtőernyővel jutottak le a Földre.

Comments

comments