Frizbis kutyák a parton

A Dog Chow Disc Cup versenysorozat Club Aligai állomásán a magyar kutyafrizbiseknek a nemzetközi világversenyre való kijutásért szurkolhatunk. A július 30-i rangadót a legendás Ashley nevű whippet fajtájú kutya emlékére rendezik, aki a 70-es években hatalmas ugrásaival és gyorsaságával az első frizbis ebként hódította meg az amerikai közönséget.

Alex Stein és Ashley nevű kedvence már évek óta gyakorolták a frizbizést, amikor Alex úgy gondolta, szívesen megmutatnák nagy közönség előtt is akrobatikus műsorukat. Mivel a show business nem volt nyitott a kutyás frizbire, kutya és gazdája egy baseball meccs szünetében a Los Angeles-i Dodgers pályára szökött, ahol tízezrek láthatták, mire képes egy sportos eb. A szervezők eleinte mindent megtettek, hogy kizavarják a betolakodókat a pályáról, de a közönség azonnal a szívébe zárta őket. A következő versenyek szüneteire már a rendezők hívták párost, hiszen mindenkit bámulatba ejtett Ashley, aki 55 km/h sebességgel száguldott az eldobott korong után, és közel 3 méter magasra ugrott, hogy a levegőben kapja el azt. Ashley az egész ország kedvence lett, a későbbiekben az Egyesült Államok elnökével, Jimmy Carterrel is találkozott, sőt, Carter kutyáját, Grits-et is rávette egy kis frizbizésre.

A balatoni versenyen is látványos és akrobatikus mutatványokra számíthatunk a hazai és nemzetközi versenyzőktől, hiszen az Ashley Whippet Emlékverseny résztvevői a világbajnokságra való kijutásért küzdenek meg. A július 30-i eseményen ismét két versenyszámban mérik össze tudásukat a négy- és kétlábú sportolók. A szabadstílus számban egyszerre kilenc frizbivel mutat be kutya és gazdája zenére koreografált show-t, míg a távolsági versenyen a dobás hossza és a frizbi levegőben történő elkapása ér pontot.
Az egész napos program önfeledt kikapcsolódást és szórakozást ígér nemcsak a kutyák és a kutyás sportok szerelmeseinek, de a kicsiktől a nagyokig az egész családnak. A helyszínen a verseny mellett a legkisebbeket kézműves foglalkozások és arcfestés is várja.
 
Dog Chow Disc Cup Ashley Whippet Emlékverseny
Helyszín: Club Aliga, Balatonaliga, Aligai út 1. http://www.clubaliga.hu/
Időpont: 2011. július 30. (szombat)

Comments

comments