Úszás + akadályverseny = akadályúszás

A Red Bull csapata ismét maradandót alkotott; egy cseppet sem maradi ötlet kivitelezésével. Fogtak két, egymástól látszólag és logikailag teljesen különböző sportot, és egyet csináltak belőlük. Mint mindig, az eredmény most is rettentően innovatív és extrém lett.

A csatornán árral szemben indultak el a versenyzők és különböző szintekre kellett felkapaszkodniuk kötél, kötéllétra és mászófal segítségével – emlékezett meg a nem mindennapi versenyről az offline.hu.

Mark Deans ért célba leggyorsabban a világ legelső uphill úszóversenyén, öt perc alatt teljesítette a 420 méteres távot a jéghideg vízben – írta meg a dailyrecord.co.uk. A pálya nyolc barikáddal volt felszerelve, ezért az úszóknak mászniuk is kellett.

A győzelem után Mark a következőket mondta: “Isteni érzés volt megnyerni az első ilyen versenyt. Rengeteg kemény sportember jelentkezett és teljesített ma velem együtt, ezért végképp jó érzéssel tölt el, hogy én lettem a legelső közülük. Kivételes élményt nyújtott, hogy a csatornában úsztunk és másztunk, és az a tény még rátett egy lapáttal az egészre, hogy öt percre lakom a verseny helyszínétől. Nem szoktam ilyen extrém eseményeken részt venni, nagyon élveztem az elejétől a végéig.

JS60273423

Fotó: Peter Sandground

A Scottish Canals vezérigazgatója, Steve Dunlop elmondta, hogy a verseny azt bizonyította be, hogy Glasgow vízi útvonalai, csatornái remek alkalmat biztosítanak arra, hogy emberek hajózzanak, kajakozzanak és egyéb extrém sportokat űzzenek rajtuk. A vezető boldogan nyilatkozott vasárnap:

“Fantasztikus délutánon vagyunk túl, nagy tömeg volt kíváncsi a versenyre, és egyáltalán nem bánták meg, hogy eljöttek: nagyon élvezték az előadást, hiszen zenével, étellel és vad versengéssel vártuk őket.”

“Be kell vallanom, hogy a versenyző profik engem is lenyűgöztek a teljesítményükkel. Nevetgéltem korábban a kollégáimmal, hogy megviccelem őket, és én magam is elindulok a versenyen. Végül örülök, hogy mégis úgy döntöttem, hogy biztos távból néztem végig az egészet. Az ilyen extrém megmérettetéseket jobb inkább a profikra bízni.”

Peter Sandground

Fotó: Peter Sandground

A versenyen húsz és huszonöt közötti csoportok indultak, minden csoportból a legjobb tíz úszó juthatott tovább az elődöntőbe, aztán a döntőbe.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.