Klein Dávid titkos jelzésként szakállt növesztett

Míg a Mount Everest déli oldalán könnyen lehet, hogy a serpák távozása miatt korán véget ér a mászószezon, Klein Dávid az északi oldalon már 7000 méter magasra jutott. Oxigénpalackot ezentúl sem használ majd, és hogy bebiztosítsa magát, már szakállat és szárnyakat is növesztett.

A Mount Everest turistája

A Mount Everest örök turistája

Miközben a Mount Everest déli oldalán 16 sherpát ölt meg a hegy történetének leggyilkosabb lavinája, az északi oldalon Klein Dávid remekül érzi magát, és már hétezer méterig jutott föl – mesélte a Life.hu-nak adott interjújában.

“Egyedül voltam az egész jégfalon, ami nagyon felemelő érzés volt. Nem terveztem, de mászás közben olyan jól éreztem magam, hogy úgy gondoltam, nézzük meg, hátha megy elsőre a 7000” – mondta a weboldalnak Klein, aki saját bevallása szerint szárnyal a boldogságtól.

“Már szakállat is növesztettem, így nem igazán tudnám használni az oxigénpalackot. Itt 5200 méter felett, a szakállas hegymászóról tudni, hogy „tisztán”, azaz oxigénpalack nélkül mássza a csúcsokat” – avatja be a hegymászók titkaiba Dávid a rajongóit.

A magyar hegymászó két csúcstámadást tervez, de a második csak B-terv. A teljes interjút elolvashatják a Life.hu oldalon, ahol azt is elmondja, most is van remény esély arra, hogy visszafordul.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.