Gyakorlatilag ok és indok nélkül akarják kipaterolni a hazai vitorlázókat a Hármashatárhegyről

Komoly veszély fenyegeti a magyar sportrepülő egyesületek pilótáit, mert a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nyolcvan év után ki akarja paterolni őket a Hármashatárhegyen álló vitorlázó repülőtérről. Úgy, hogy még az önkormányzat is mellettük áll, és szeretné, ha a terület továbbra is az maradna, ami eddig.

harmashatarhegy

A magyar vitorlázórepülő-társadalom nem hagyja magát, és Komlós Vilmos reptérvezetővel az élen szerdán jelezték a Nemzeti Vagyonkezelő kirendelt munkatársainak, hogy itt egyelőre nem lesz semmiféle átadás-átvétel, hiszen ez nem is jogszerű. Az ügyben nemhogy ítélet, de még bírósági tárgyalás sem volt, egy hetes e-mailre pedig komolytalan hivatkozni.

Kapuy Gábor elmondta az iho.hu-nak, hogy sok éven át semmilyen probléma nem volt a reptér üzemeltetésével. Ehhez képest tavaly júliusban kaptak egy levelet, amelyben az MNV jelezte, hogy meg akarja szüntetni a szerződést, mivel az eredeti szerződésben foglaltakat a reptér nem teljesítette, de konkrétumokat már nem tudott mondani.

Ezért ezt az egyoldalú felmondást az egyesület a bíróságon megtámadta, hiszen több információ azóta sem derült ki, a Vagyonkezelő a mai napig nem volt képes kitalálni egy tisztességes okot, ami a döntés hátterében áll. Egy dolog, hogy egy hét alatt eleve lehetetlen kipakolni a hangárt, de a terület ráadásul fokozottan védett tájvédelmi körzet.

A Magyar Sportrepülő Egyesület egyelőre azért küzd, hogy legalább érdemi tárgyalásokat folytathasson azokkal, akik ezt a döntést meghozták, hiszen jó lenne tudni annak hátterét.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.