9.4 kilométer mászás és repülés egy nap alatt: Pascal Purin egy állat!

Az osztrák Pascal Purin június végén új világrekordot állított fel. Ő repülte át és mászta meg a legtöbb függőleges métert 24 óra leforgása alatt. 9400 méter lett az új csúcs.

Pascal Purin takes off during the Red Bull X-Alps

Fotó: Sebastian Marko/Red Bull Content Pool

Kevés olyan siklóernyős van a világon, aki arra tette fel a fél életét, hogy országok határai között lebegjen a levegőben, harminc kilós hátizsákkal a vállukon. Nincs könnyű dolguk, ha repülni szeretnének: a hegy tetejére először fel kell mászniuk, ugyanúgy mint a sízőknek, azzal a különbséggel, hogy őket nem viszi fel a csúcsra semmilyen lift.

Pascal Purin még ezeken hihetetlen kondival rendelkező az extrém sportolókon is túltesz. A Red Bull X-Alps egyik pilótája heti hat napot edz a 2017-es versenyre, a mostani rekord is a tréning része volt.

Purinnak a 24 órából mindössze 17 állt a rendelkezésére: összesen “csak” ennyit repülhetett és mászhatott legálisan.

A rekorddöntési kísérletet így kénytelen volt arra a napra időzíteni, amikor a legtöbb ideig van világos. Ez idén június 18-a volt, ami ez egyben azt is jelentette, hogy a bajnoknak nagy hőségben kellett teljesítenie.

Miután leküzdött minden akadályt, így ünnepelték az ismerősei:

Pascal több mint 12.000 repülést hajtott már végre balesetmentesen, 9 éves korától kezdve siklóernyőzik. A mostani projektjének neve “Into the Sky” volt.

Forrás: redbull.com

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.