5 magyar képviseli hazánkat a Siklóernyős Távrepülő Eb-n

Negyvennégy ország között egy maroknyi magyar csapatért szurkolhatunk augusztus 8-20ig, ekkor rendezik meg ugyanis a Siklóernyős Távrepülő Európa-bajnokságot Krushevóban, Macedóniában. Honti Adél és Juhász Katalin révén, sok év után most lesz először női magyar versenyzője a mezőnynek.

extremlife-paradigling

A magyar nemzeti válogatott öt emberből áll. Juhász Katalin, Rácz Balázs, Sokacz Milán, Falucskai Lóránt és Honti Adél képviseli majd hazánkat a 14th FAI European Paragliding Championship-en.

Nagy eredmény, hogy sok év után először női versenyzőt is tudunk küldeni Cat.1 (kontinentális vagy világ) versenyre, ráadásul nem is egyet, hanem egyből kettőt!

“Izgatott vagyok, de kissé szorongok is, hisz sportkarrierem legkomolyabb megmérettetése előtt állok.” – mondta Honti Adél.

“Mindemellett ez is csak egy verseny, a válogatott csapatkapitánya, Simonics Peti szerint akárcsak a többi, ez a bajnokság is csupán felkészülés a következőre.”

A versenyen maximum 150 siklóernyős indulhat, a központi honlap szerint jelenleg 292-en regisztrálták magukat (145 pilótát fogadtak el közülük), magyarán nagyon zsúfolt lesz a mezőny.

Fotó: airtribune.com

Fotó: airtribune.com

A versenyt a Balkán legmagasabb városában, Krushevóban rendezik, ami 1350 méter magasban fekszik.

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.