3 indok, amiért a mászás a legjobb módszer arra, hogy formába kerülj

Jön a nyár, szereted az extrém sportokat, de épp nem vagy formában? Unod az edzőtermet? A brit bouldering bajnok, Shauna Coxsey szerint a mászásnál nincs jobb edzésmódszer.

extremlife-boulder

1. Nem unalmas

Senki sem szeret naponta egy órát biciklizni, vagy futógépen sétálni a teremben. A falmászás, vagy a sziklamászás soha sem monoton. Mindig új formákat kell leküzdeni, főleg akkor, ha az ember igazi sziklán mászik. Csak egy fal, egy jó cipő, némi magnézia, kell ehhez a sporthoz.

2. Az egész testet megmozgatja

A mászás a test minden egyes izmát igénybe veszi, ráadásul figyelned sem kell rá úgy, mint egy konditeremben – megy minden magától! Minden más csak elhivatottság kérdése.

extremlife-boul

3. Nem kell változtatnod az étrendeden

Bár mi nem értünk vele egyet, Coxsey azt mondja, hogy a mászás mellett egyáltalán nem fontos odafigyelni az étrendre. Ő még csak 23 éves, életének nagy részét a sport teszi ki, így ő könnyen mondhatja, hogy sokszor eszik csokoládét (bár nem túl sokat).
“Nem szoktam túlságosan odafigyelni az étrendemre, és nem szoktam nélkülözni sem. A versenyek közeledtével sem vetem meg a csokoládét, csak egy kicsit kevesebbet eszem belőle az átlagosnál” – mondta a bajnok a Red Bullnak.
A hölgy irigylésre méltó fizikumot szerzett magának:
notsure

Comments

comments

Szólj hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.