1800 méter magasan, 2,5 cm vastag kötélen…

A világon elsőként hódította meg slackline-nal a Kínában található Enshi Grand Canyont az amerikai Dean Potter. A világhírű sziklamászó és bázisugró az életét kockáztatva egyensúlyozott az 1800 méter mély és 40 méter széles szakadék felett.

 

A negyvenes éveit taposó Potter még mindig hihetetlen teljesítményekre képes, ezúttal a hazánkban is egyre népszerűbb "slackline" használatát emelte újabb, extrém szintre. 

"A slackline egy olyan ügyességi sport, aminek lényege hogy két fix pont között egy hevederen sétálunk. Ez a sport nem egyenlő a kőtélen való járástól, mivel a heveder nem feszes, hanem dinamikus, jól nyúlik, és életerős, olyan mint egy ugrószőnyeg." – fogalmaz a sziklamaszas.com-on. 
Ezt az újfajta ügyességi sportot előszeretettel használják hegy- és sziklamászók, így Dean Potter is gyakran edz rajta szabadidejében. 

Igen ám, de a dinamikus, nyúlós tulajdonságának köszönhetően nem ekkora távolságra és magasságra tervezték. Láthatjuk a videón, hogy erre Potter is majdnem ráfázott.
Többször is megingott alatta a kötél, így joggal csókolta a földet mutatványa után.
A koncentráláshoz egyébként nem csendre, hanem zenére volt szüksége, ezért egy fejhallgatóval a fején vágott neki a félelmetes távnak:

Comments

comments

Egy hozzászólás