1609 km-t úszott a Missourin egy jótékonykodó angol

Úszva hódította meg az Egyesült Államok második leghosszabb folyóját egy angol kalandor. David Cornthwaite 1609 km-es (1000 mérföld) úszásával egy mellrák alapítványnak gyűjtött össze nem kevés pénzt.

 

"Megcsináltuk! 1000 mérföld úszás! Elképesztő!" – olvashattuk Cornthwaite hivatalos twitter oldalán, miután célba ért a St. Louis-i Arch Gatewaynél. 

Cornthwaite és csapata augusztus 10-én indult útnak a dél-dakotai Chamberlainből. 1000 mérföldes úszását ketten kísérték stand up paddle szörfdeszkával, azaz állva evezve kísérték le az angolt St. Louisig.
A maratoni úszás során Cornthwaite többször is nagyon rossz állapotba került, szervezete extrém módon kimerült, de nem adta fel, és kevesebb mint két hónap alatt leúszta a kijelölt távot.

Az úszással
a CoppaFeel nevezetű mellrák alapítványnak gyűjtött.
Az alapítványt egy jóbarátja alapította, miután kétszer félrediagnosztizálták a betegségét. A maratoni úszótáv ezen kívül egy óriási, 25 részből álló expedíció sorozat része.
Az Expedition1000 névre keresztelt projektben Cornthwaite célja hogy 25 alkalommal tegyen meg több mint 1000 mérföldet saját erejéből, motorizált jármű segítsége nélkül. Az első túrát gördeszkával tette meg, amikor az ausztráliai Perthből 3618 mérföldet (5822 km) megtéve átgördeszkázott Brisbanebe. A 25 részből álló túrasorozattól azt reméli, hogy összesen egymillió fontot, azaz 1.6 millió dollárt sikerül majd összegyűjtenie, amit természetesen kizárólag jótékony célokra ajánl fel.

Cornthwaite számításai szerint 12 év alatt fogja teljesíteni az expedíciókat, amik során átszel három óceánt, eléri a Déli- és az Északi-sarkot, valamint a megtett össztávval legalább egyszer körbe tudná utazni a Földet.

Összefoglaló az első 100 mérföldről:

Comments

comments